De genezing van de krekel - ontroerend verteltheater over depressies - welkom!

Ik stel u graag mijn nieuwe theaterproject voor. In 'De genezing van de krekel' beschrijft Toon Tellegen op onovertroffen wijze hoe het voelt om overmeesterd te worden door een depressie.

Zijn boek werd in 2000 bekroond met De Gouden Uil. Het is een empathisch en hoopvol verhaal dat inspirerend werkt voor al wie ooit met depressie geconfronteerd is of wordt.

Toon Tellegen dringt dieper dan ooit zijn vertrouwde dierenbos binnen en vertelt hoe de krekel gebukt gaat onder een depressie en daar tenslotte weer van herstelt.

Het is mogelijk een voorstelling die past binnen jullie activiteiten in het kader van de geestelijke gezondheidszorg.

Als verteltheater staat de voorstelling op zich, maar ze kan evengoed als opstap dienen voor een nabespreking met mensen met een psychische problematiek, hun omgeving en professionele begeleiders.

Zij kunnen op jullie vraag ook bij de voorstelling betrokken worden.

Ik bewerkte het boek van Tellegen tot een verhaal van 70 minuten. Kim Mees, muzikaal atmosfericus bij uitstek, zet de juiste toon met een arsenaal van exotische natuurinstrumenten en Ans Lambert tast de menselijke gedachten van de krekel af met fragmenten uit andere boeken van Toon Tellegen: 'Ik wou', 'Ik denk' en 'Ik moet'.

'De genezing van de krekel' gaat in première in januari 2018 en is vanaf februari ter beschikking voor reisvoorstellingen.

 Heeft u interesse in ons project of wil je graag wat meer tekst en uitleg? Laat het ons weten via mail of telefoon. Indien gewenst komen wij graag persoonlijk langs.

Liefst verwelkomen wij u op een van onze voorstellingen in januari 2018. Zo kunt u meteen zelf inschatten of dit project binnen uw kader past.

De Scheve Schuur, Karperstraat +4, 9870 Machelen-Zulte 
donderdag 4 – vrijdag 5 en 12 – zaterdag 6 en 13 - zondag 14 januari
aanvang om 20 uur – zondag om 17 uur

Indien u vooraf reserveert leggen wij gratis kaart(en) voor u klaar aan de ingang.

Als bijlage vindt u de technische fiche en een beknopt theater-curriculum van mezelf alsook de affiche & flyer met meer info.

Vriendelijke groeten en graag tot binnenkort

Peter Lambert
Tuinwijk 60
9870 Machelen-Zulte
gsm 0477 644 323

Nieuwsflash datum: 
dinsdag, 28 november, 2017

SEL Zorgregio Gent vzw - Koning Willem I-kaai 8 - 9000 Gent - Tel 09/225 89 00 - Fax 09/225 75 18 - info@selgent.be | Faromedia